Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене сутрин алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
    да питам сега аз нещо.
    По принцип това заглъхване ми се оправя,но днес не се оправи изцяло,пак си го имаше леко и мн дразнещо.
    Отворих капака и се заслушах какво става като подам газ с жилото.От дросела се чува едно като все едно става вакум в него и после шум от въздуха който минава.Предполагам,че там нещо не е в час,според мен не трябва да се получава налягане при дросела и от там се получава това заглъхване на мотора/поради липсата на въздух в ниските обороти и при по високи явно не се усеща толкова,че дросела не пуска достъчно въздух/ поне аз така си го обяснявам.Дросела взима инфо колко да се отвори от дебитомера нали? Като се стопли времето ще го сваля да го изчистя и ако не се оправи явно ще се сменя дебитомер!?
    моля за коментар
    другото което чух е едно като жужене/механично/ около дросела.Нормално ли е то?

едит: опипах маркуча след дебитомера за скъсвания,като едновременно подавах газчица,за да усетя ако смуква отнякъде,но не сусетих нищо.
    Дросела взима инфо колко да се отвори най - вече от жилото, което взима инфо от крака ти, на празен ход и МХП взима някакво участие..... - свистенето е нормално ако не става дума за различен от нормалния шум, но от тука няма как който и да било какво имаш впредвид.....това жужене евентуално е от МХП-то......от това което казваш плахо мога да заложа около левче, че дебитом не ти отчита акуратно и веднага промените на въздушния поток след като дросела зяпне......най тънко е да вземеш от колега същия деб, и да направиш същото на студен двг.....може и да си позаплакнеш дросела, никога не е излишно ако нямаш байпас на картерните газове......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

обмислям почистване в близките дни.А възможно ли е дебитомера от 2.0 да е същия
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
        обмислям почистване в близките дни.А възможно ли е дебитомера от 2.0 да е същия
        Дебитомера не знам дали е същия, по важно е сензора в него дали е същия, другото е само пластмаса......виж закачената дебитомерска тема.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Колеги, аз от няколко дни наблюдавам много тъп проблем...
          Само когато е студена - колата пали и веднага гасне
          Така максимум до 4-тата проба пали. След това няма проблем.
          Имобилайзера работи... не мисля че е от това.
          Бензиновата помпа работи...

Идей ?

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
            Колеги, аз от няколко дни наблюдавам много тъп проблем...
            Само когато е студена - колата пали и веднага гасне
            Така максимум до 4-тата проба пали. След това няма проблем.
            Имобилайзера работи... не мисля че е от това.
            Бензиновата помпа работи...

Идей ?

Моята също прави така само дето не от 4тия път ами от 2рия, като някой път е от 1вия или 3третия.

Та веднъж се беше задълбочил проблема и се стигна до там че и от 16тия път не запали, водих я на майстор, свещи смени, не се оправи после чисти дюзи не се оправи (но вече палеше от 7мия път примерно) след което майстора забеляза че бързо се цапат дюзите и бензиновата помпа няма достатъчно налягане и реши че е от нея, та там намерил някакъв разлагащ се маркуч, махна го и се върна на старото положение от 2ри път.

Ходих на друг майстор след време за газовото и той измерил компресията - на 4ти не е в норма, според него от тук идват проблемите с паленето.

Накратко причините може да са много, най добре в сервиз да ги открият.
            Honda CB 500
            Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
            Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
            Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Тия неща много рядко са от едно и също нещо.....

Comment

Аз гледам пътя на логиката ( ако я има в случая )
                Значи:
                1.Прави го само на бензин когато е студена
                2.Няма проблем при аварайно запалване на ГАЗ, когато е студена
                3.Една минута след като запали, проблема изчезва ( в смисъл пали нормално)
                Което ме води на мисълта че:
                1.Не са свещи, кабели...
                2.Не е дебитомер ( смятам че трябва да изпише грешка)
                3.Не са дюзи
                4.Не е бензинова помпа ( респективно маркуч )
                5.Не е имобилайзер

Не знам дали разъждавам правилно... но и на майстор да ида... и той ще гледа тъпо (според мен)

Comment

е поне една диагностика можеш да й пуснеш
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Проблема е лесно решим ако се погледне колата от комететни лица.

*Модераторчето да не ми изтрие и тоя пост сега!
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Кажи какво имаш в предвид.... ако не е търговска тайна

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                        Кажи какво имаш в предвид.... ако не е търговска тайна
                        При този проблем трябва колата да се види на място. Няма универсално решение. В смисъл, че няма как да ти кажа направи това и ще се оправи. Няколко са нещата които трябва да се проверят и да се оправи това което не е наред. А няма и как да ти кажа какво да провериш и как понеже си има технология и специфика на проверката и настройката след това или направо смяната на елемнтите от системата на инжекциона ако се налага.

Просто този който прави диагностиката трябва да е наясно с проблема на колата и да провери някои от основните неща по нея. Да е наясно как точно работи мотроника и неговите специфики.

Това което казвам не ти помага но поне ти дава яснота, че това не е фабричен дефект например, не е софтуерна грешка както някои си мислят, не е проблем на компютъра на колата, а си е съвсем нормално последствие на няколко съществени връзки в управлението на двигателя и е напълно решим.
                        Last edited by oem; d.m.y г., 11:23.

Comment

• Добре колега,
                          Щом не е търговска тайна , какъв е проблема да кажеш две думи по въпроса?
                          технология и специфика на проверката и настройката след това
                          На ECU ?
                          а си е съвсем нормално последствие на няколко съществени връзки в управлението на двигателя
                          Кои връзки ?

П.С.
                          Ако някой сметне, че издава информация, за която му се плаща и той би имал "пропуснати ползи", просто да игнорира въпроса.
                          Това става като с темата в която питах, защо аджеба трябва да сменя оборотомера,за да ми изгасне окъсяването на единия габарит... и най накрая след триста зора, стана ясно, че зад оборотомера имало платка, която управявала въпросия елемент.

Нали за това е форума?
                          Не искам да ида някъде и да ми наговорят един куп лъжи , да сменя половината кола за да достигнем до проблема!

Comment

• Аз не си искарвам хляба с това, че да е търговска/сервизна тайна, но за да ти обесня така, че да стане и малко ясно трябва да изпиша много голям ферман по въпроса ти.

Общо взето трябва да се разбере защо не е правилна гориво-въздушната смес или защо не се запалва правилно.

Когато смесообразуването е нарушено при старт на двигателя и следствие на това той не може да поддържа повече от 600 оборота, горивоподаването автоматично се прекъсва и мотора гасне превантивно за да не се получат механични повреди пряко върху бутало-мотовилковата група. Навярно и ти го чуваш когато започне да гасне едно характерно тракане от двигателя.

Причините за нарушеното смесообразуване могат да бъдат достатъчно много, че един незапознат с колата и обичайните и проблеми да се зарови с дни докато открие проблема или се откаже да се занимава.

Обичайно започваме проверки с налягането и дебита на горивото което се впръсква, проверка на свещи и тяхната настройка, кабели и лули, бубини, проверка за пропуск на въздух след дебитомера (пукантини на колектора или въздуховодите), диагностика на дроселовата клапа и тпс, диагностика на дебитомер и ламбда сензора/ите, сигналите от фазовия сензор...

Всички тези неща и още други които не споменавам имат роля в изчислението на сместа. От тяхната работа зависи ЕКУ-то как ще се настрои.
                            Last edited by oem; d.m.y г., 14:33.

Comment

• При мен при 2.5 тоя проблем започва да изчезва, напълно противно на всякаква логика(както между другото стана и с двойката), с течение на времето, различните процедури по смени и опити на дебитомери, темп датчици и прочее, забелязвам че сега при студено палене не глъхне да речем, случва се ако веднага след запалването дам рязко газ, да издумка бедна смес в входящите, но като цяло има доста подобрение......лошото е че не мога да намеря зависимост......

Comment

• Благодаря за информацията.
                                Да обобщя - според Вас, проблема е в смесообразуването? Това вече е насока.
                                Извинявам се ако съм прозвучал грубо, но ми е писнало да обикалям по сервизи и т.нар. диагностика, да се изразява в хаотична подмяна на изброените и неизброените датчици и т.н.
                                Единствено, съм сменял дебитомер от изброените неща.
                                Ще има ли ефект зануляването на адаптивните параметри през алфадиаг ?

Comment

Working...
                                X